OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. július 23., szombat 13:55

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. július 23., szombat (OS) -

    Normális országban a nyilvánvaló hülyeséget nem kell cáfolni. A Fidesz-kormánynak azonban komoly múltja van az építészeti ámokfutásokban, nem ritkák a Disneyland-szerű megoldások. Ilyen volt a milánói világkiállítás sámándobja, ilyenek a budavári palotában folyó ál-műemlék építkezések vagy éppen a városligeti monstrumok, amelyek között van több jó épület, csak tévedés ezeket egy parkba építeni. Maga az ötletpályázat is okot ad a gyanakvásra, mert miközben a közlekedési kapcsolatokat, ide értve a Rác-sikló tervét, az erődítmény belső tereinek hasznosítását, a zöldterületeket bármikor újra lehet gondolni, a pályázat kifejezetten valami jelképeset, szimbolikusat vár el.
Az Együtt budapesti elnöke szerint erre nincs szükség:a Gellért-hegy világörökségi látkép része, amelyet magyarok millió így kedvelnek, ahogyan van. A Szabadság-szobor egy jó művész jó szobra, ami méltán Budapest egyik jelképe. Talán nem véletlen, vetette fel, hogy az Együtt által sokat támadott olimpiarendezési pályázat logójában is benne van.
El a kezekkel a Szabadság-szobortól, el a kezekkel a Gellért-hegytől! - szólította fel a kormányt Pataki Márton.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.