OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2016. július 24., vasárnap 18:39

A Krajczáros Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. július 24., vasárnap (OS) - "A HADISÍRJAINK ÖSSZEKÖTNEK MINKET..."

        A Krajczáros Alapítvány fő profilja a háborús emlékhelyek, katonatemetők gondozása - főleg a határainkon túl, illetve a témához köthető kulturális programok (kiállítások, könyvkiadás, megemlékezések és az idén 7. alkalommal a novemberi NEMZETKÖZI GYERGYAGYÚJTÁSI AKCIÓ) megvalósítása.
     A Krajczáros Alapítvány alapító tagja a Visegrad Working Group for Military Cemeteries civil szövetségnek.
     2010-től rendszeresen partnerei a Felvidék katonatemetőiben folyó nagyszabású nemzetközi léptékű rekonstrukciós munkálatoknak.
     Az idén három alkalommal valósul meg nyári tábor önkéntes magyar fehérvári diákok, tanárok, nyugdíjasok és az ország számos részéből jelentkező érdeklődők részvételével.
A CAMP 2. elnevezésű júliusi programnak a 20 fős brigádja az esti órákban érkezik meg Fehérvárra. Tagjai méltán lehetnek büszkék a teljesítményükre.
     A megmérettetés mellett az ismeretterjesztést és is kiemelt feladatnak tekintik a szervezők. A hazájukért életüket adók emlékét ébren tartó célokkal együtt, a béke megőrzésének fontossága, a közös emlékezet szükségességének hirdetése, valamint mindezeknek a felnövekvő nemzedékbe átültető törekvések vezérlik a Krajczáros Alapítvány kurátorait.

     Kiadó: Krajczáros Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.