OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. július 29., péntek 15:52

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. július 29., péntek (OS) - Az uszkai önkormányzat a kormánytól kér segítséget a jégkárok helyreállításához

    Uszka község jégkárainak helyreállítását sem az önkormányzat, sem pedig a település lakói nem tudják kifizetni. Mivel 2009-ben az akkori kormány segített a hasonló helyzetbe került Kemecsének, ezért Dr. Sértő-Radics István, Uszka község polgármestere az önkormányzat határozata alapján Orbán Viktorhoz fordul, hogy segítsen kifizetni a károk helyreállítását.

Mint ismert, június 21-én óriási jégeső sújtotta Uszka községet: a viharban 77 ingatlant ért jégkár, többségük magántulajdonban van. A károsult házakból eddig hetet tudtak a lakók helyreállítani, mert volt biztosításuk; a többi ingatlanon nincs biztosítás. Tizenkét lakóházon teljes tetőcserére lenne szükség, melyek egyenként 1-1,5 millió forintba kerülnek. Ezt nem tudják megfizetni a tulajdonosok, hiszen a településen lakók egy főre jutó havi jövedelme 15 és 25 ezer forint között mozog.

Dr. Sértő-Radics István polgármester szerint, ha nem segít a kormány a lakosságon heteken belül, lakhatási krízis alakul ki a településen. Uszka község lakói saját erőből biztosan nem tudják megfizeti a helyreállítás költségeit, az önkormányzatnak pedig az adományokkal együtt is csak kisebb óvintézkedésekre van lehetősége. A lakhatatlan állapotú lakóházból egy családot ki tudott költöztetni az önkormányzat, de több család ideiglenes elszállásolására már nincs pénze.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.