OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2016. július 30., szombat 11:21

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2016. július 30., szombat (OS) - Matolcsy mellébeszél - Az MNB-nek vissza kell hívnia a Pallas alapítványok kuratóriumi tagjait -

        Hiába bírságolták meg a Pallas alapítványokat, az MNB nem fogja felelősségre vonni a kuratóriumi tagokat. Erről szólt Matolcsy György válasza, amit Szabó Tímea írásbeli kérdésére adott. Matolcsy szerint az alapítványok önálló jogi személyek, azok kuratóriumára az alapító nincs ráhatással. A Párbeszéd Magyarországért szerint az MNB-nek vissza kellene hívnia a korrupt kuratóriumi tagjait.
     Mint ismert a Közbeszerzési Hatóság megkezdte a Pallas alapítványok közbeszerzéseinek vizsgálatát és már több bírságot kiszabott. A Párbeszéd Magyarországért szerint Matolcsy György az alapítványok megbírságolásával kapcsolatos válaszából nyilvánvaló, hogy a Magyar Nemzeti Bank vezetője nem akar változásokat eszközölni az alapítványok élén. Matolcsy jogászkodó válasza az alapítványok függetlenségéről pedig több helyen sántít.
     A Párbeszéd Magyarországért felhívja a jegybank elnökének figyelmét, hogy amennyiben az MNB szeretné, visszahívhatja az alapítványok kuratóriumi tagjait. A Ptk. szerint ugyanis a kuratórium tagját megbízatásának lejárta előtt az alapítványi cél megvalósításának közvetlen veszélyeztetése esetén az alapítói jogok gyakorlója visszahívhatja.
     A párt nem tudja máshogy értékelni az MNB vezetésének az ügyben tanúsított magatartását, mint úgy, hogy a Pallas alapítványok körüli szabálytalanságok az MNB vezetővel egyetértésben, az ő kérésére születtek.
     Párbeszéd Magyarországért Sajtó

     Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.