OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2016. július 30., szombat 17:49

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2016. július 30., szombat (OS) - Egy utasszállító repülőgép miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit.

        Nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy Zürichből Hongkongba tartó utasszállító repülőgép szombaton délután, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit.
     Egy Boeing 777 típusú utasszállító repülőgép Ausztria felől 14. óra 35 perckor lépett be Magyarország légterébe. Az utasszállító a repülési tervtől nem tért el ugyan, de sem Ausztriában, sem pedig Magyarország légterében nem vette fel a kapcsolatot a polgári irányítással. A Gripen pár a hangsebességet átlépte ezért hangrobbanást lehetett hallani Kecskemét-Makó-Szeged térségében. A készenléti szolgálat repülőgépei vizuálisan azonosították az utasszállítót, majd az átadásra került a román légirányításnak, a Gripen pár pedig visszatért a bázisrepülőtérre.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.