OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. augusztus 4., csütörtök 18:44

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. augusztus 4., csütörtök (OS) - A Hiteles Mozgalom ügyvezetője kéri, hogy a Legfőbb Ügyész kezdeményezzen jogegységi eljárást a Kúriánál egy devizahiteles ítélet kapcsán.

    "A kölcsön tőkeösszege nem volt vitatható - az megfelelt a 14.500.000 forint 2005. április 14-én érvényes deviza árfolyamon számított CHF értékének – ezt a türelmi időszak lejártát követően kellett a felpereseknek törlesztenie a szerződés szerint olyan módon, hogy a CHF-ben meghatározott tőkeösszeget el kellett osztani 250 egyenlő részre és ez az összeg, valamint a már addig is fizetett hiteldíj összege tette ki az ezt követő időszakra fizetendő törlesztőrészleteket."

Ez a számolási mód a Kúria egyik devizahiteles ítéletében szerepel. A Hiteles Mozgalom több levélben is kérte a Kúriától, hogy intézkedjen ennek a  képtelen, hibás számításnak a megváltoztatásáról. Mivel a Kúria válaszlevelében elzárkózott mindenféle eljárástól, a Hiteles Mozgalom ügyvezetője kéri, hogy a Legfőbb Ügyész kezdeményezzen jogegységi eljárást a Kúriánál.

A Kúria merev elzárkózása azért is érthetetlen, mivel nem is olyan rég a Bankszövetség kérésének Dr. Wellmann György, a Kúria egyik vezetője egy héten belül eleget tett.

További információ:
http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/per/feljelentes-kiegeszites---pje-kezdemenyezes.html

     Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.