OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2016. augusztus 7., vasárnap 14:49

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2016. augusztus 7., vasárnap (OS) - DK: A köztévé súlyos szégyenfoltot ejtett Magyarország nevén

        Az olimpiai szellem jegyében kizárólag hazájukat elhagyni kényszerült sportolókból álló csapat is versenyezhet. A NOB elnöke, Thomas Bach a megnyitó beszédében külön köszöntötte őket. A menekült versenyzők egyike, a Szíriából úszva menekült Yusra Maridini tegnap megnyerte a női 100 méteres pillangóúszás előfutamát, a köztévé riportere, ifj. Knézy Jenő azonban elhallgatta a versenyző nevét és csapatát is, hiszen különben ki kellett volna mondania, hogy egy szíriai menekült lány jön ki győztesen a medencéből. Ez nem fért bele a menekülteket egész nap erőszakos terroristákként bemutató kormánytévének.
     A köztévé eddig is egyperces propagandablokkokkal terhelte a sportesemények nézőit, sem a futball EB, sem az olimpia versenyszámai nem telhetnek el anélkül, hogy ne kellene a szünetekben a Fidesz által megálmodott migráns-apokalipszis álhíreit bámulni. A menekült versenyző nevének, csapatának és egyáltalán létezésének elhallgatása azonban ennél is súlyosabb, ezt nem sportközvetítésnek, hanem politikai propagandának nevezik.
     A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy az Orbán-kormány az olimpiát is képes beszennyezni a belpolitikai félelemkeltésével. A DK szerint az olimpia eszméjének a megcsúfolása, hogy a köztévé az egyébként közvetített futam győztesének nevét nem hajlandó kimondani élő adásban, csak azért, mert a győztes történetesen egy menekült.

Nagy-Huszein Tibor
Alelnök
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.