OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. augusztus 9., kedd 10:53

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. augusztus 9., kedd (OS) - Újra elégtelenre vizsgázik a parlagfű vizsgán a kormány -

    Az ország szinte minden táján virágzásnak indult a parlagfű, és hazánkban mintegy kétmillió ember szenved tőle. és sajnos az elcsalt parlagfű pénzek után a kormány újra elégtelenre vizsgázik a probléma kezeléséből. A környezetvédelmi és egyéb szakhatóságok kivéreztetése oda vezetett, hogy mára már eszköztelen, tehetetlen, ellenőrzésre képtelen a hatóság.  Az LMP az üres ígérgetések helyett haladéktalan lépéseket követel a kormánytól az allergén megbetegedések kiváltó okainak megszüntetésére és a megelőzést szolgáló szemlélet és tájhasználati módszerek elterjesztésére.

A kormány ismét tétlenül nézi az allergiát okozó pollenkoncentráció növekedését. A betakarított gabonafélék után a tarlóhántással nem kezelt földeken hektárszám jelenik meg a parlagfű szerte az országban, és az időjárás is kedvez elterjedésének az agrárterületeken kívül is.

Hazánkban mintegy kétmillió embernek okoz gyötrelmet a parlagfű. Az autoimmun megbetegedések számos okra vezethetőek vissza, ezek közül az egyik az allergén tünetekkel járó, a levegő pollenkoncentrációjára reagáló megbetegedés. Számos kellemetlen tünettel jelentkezik, sokaknak épp a nyaralás, pihenés időszakát tönkretéve. Megelőző intézkedésekkel el lehetne érni a kedvezőtlen hatások jelentős csökkentését. A kormány mégsem teszi meg még  a minimum lépéseket sem immár évek óta.
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.