OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. augusztus 15., hétfő 15:41

Az SOS Gyermek Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. augusztus 15., hétfő (OS) - Fóton összeült a szociális kerekasztal. Az önkormányzat képviseletében Bartos Sándor polgármester (Fidesz) és Merkwart Krisztián önkormányzati képviselő (Jobbik), valamint az egyházak képviselői és az SOS Gyermek Alapítvány képviselői vettek részt a tanácskozáson. Bartos Sándor polgármester (Fidesz) bevezetőjében elmondta, hogy nagy szükség van a városban a szociális munkatársak munkájára, annál is inkább, mivel az önkormányzathoz forduló "nélkülözők" ügyeinek elbírálása a szociális törvény bürokratikus volta miatt nehézkes és hosszadalmas.

    Ígéretet tett arra, hogy a törvény adta lehetőségek szerint minden segítséget meg fog adnia városban működő civil szervezetek, illetve alapítványok részére, majd átadta a szót a meghívott szervezeteknek.
     Elsőként Fodros István (SOS Gyermek Alapítvány) számolt be az alapítványuk munkájáról, amelyből a résztvevők megtudhatták, hogy nem csak Fótra, hanem az ország több pontjára is eljuttatják adományaikat a rászorulók részére. Hangsúlyozta, hogy egy gyors iskolai felmérés szerint közel 200 gyermek él mélyszegénységben, ami legkevesebb 200 családot érint. Munkájukat megkönnyítené, ha egy átfogó, a lakosság szociális helyzetét érintő felméréssel rendelkeznének, mert akkor minden rászoruló kaphatna az összegyűlt adományokból és kiszűrhető lenne a párhuzamosság.
     Kiadó: SOS Gyermek Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.