OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2016. augusztus 24., szerda 21:53

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye
    Budapest, 2016. augusztus 24., szerda (OS) - Milliók ünneplik világszerte az Úr Krisna megjelenését. Magyarországon a Krisna-hívők színdarabokkal, zenével, közös énekléssel, tánccal, vegetáriánus lakomával, virágdekorációkkal, történetekkel emlékeznek Istenre a népszerű Krisna-völgyben.

    Krisna, a híres Bhagavad-gítá elbeszélője, nagy tiszteletnek örvend a filozófiatudósok és a jógik köreiben. A dél-ázsiai templomok és művészetek középpontjában is évszázadok óta Krisna áll. A világon több százmillió hívő tiszteli Őt az Istenség Legfelsőbb Személyiségeként.

A Krisna-tudat Nemzetközi Szervezete idén ünnepli bejegyzésének 50. évfordulóját. E szervezetnek köszönhető, hogy India bölcsessége világszerte elérhetővé vált, hiszen mára 600 temploma és 100 vegetáriánus étterme van, és 516 millió példányt adott el 87 nyelven megjelenő könyveiből. Nemzetközi ételosztó programja Indiában naponta 1,2 millió gyermek étkeztetéséről gondoskodik. Magyarországon 500 ezer adag ételt osztanak ki évente az Ételt az Életért Program keretében.

A szervezet alapítója, Sríla Prabhupada azt tanította, hogy a boldogsághoz vezető út nem az anyagiak hajszolásán át vezet, hanem az egyszerű élet, emelkedett gondolkodás és Isten iránti szunnyadó szeretetünk felébresztése útján érhető el.

Janmastami ünnepét a világon különböző vallási és kulturális hátterű emberek egyaránt megünneplik. Az erőszakmentesség és egyszerűség elvei, amelyek áthatják a Krisna-tudatos mozgalmat, a vallások közötti béke és egyetértés alappilléreit képezhetik.

www.krisna.hu
     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.