OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. augusztus 25., csütörtök 15:47

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. augusztus 25., csütörtök (OS) - Új tantermekkel bővült az aranyosapáti iskola

    A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban támogatott újabb beruházást adtak át, így Aranyosapátiban is új tantermekben kezdődhet a tanév. Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár elmondta: "A fejlesztésből származó előnyök mindenki számára kézzelfoghatóvá válnak, a megfelelő körülményeknek köszönhetően emelkedő színvonalú oktatás megalapozhatja a gyerekek jövőjét, a térség felzárkózását."

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen létrejött beruházást az iskolások létszámának folyamatos bővülése indokolta, a fejlesztést megelőzően szükségtantermekben folyt a tanítás az oktatási intézményben. Az állam által finanszírozott hiánypótló beruházásnak köszönhetően a Papi Kölcsey Ferenc Általános Iskola Aranyosapáti Tagiskolája 3 tanteremmel és az ezekhez szükséges kiszolgáló helyiségekkel bővült. Az újonnan megépült épületrész közvetlenül a meglevő iskolaépület elé épült. A tantermeket bútorozva adták át az önkormányzat részére. A fejlesztés közel 113 millió forint költségvetési forrásból valósult meg, amelyhez az önkormányzatnak nem kellett önrészt biztosítania.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.