OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. augusztus 25., csütörtök 17:35

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. augusztus 25., csütörtök (OS) -

    Szigetvári Viktor: Az LMP a magyar nép által választott összes, parlamenti képviselettel rendelkező ellenzéki párttal egyeztessen a választási rendszer megváltoztatásáról

Reagálás Hadházy Ákos sajtótájékoztatójára

Szigetvári Viktor tisztelettel kéri Hadházy Ákost, a Lehet Más a Politika társelnökét, hogy a választási rendszer kérdésében általa kezdeményezett egyeztetésre ne csak az ellenzéki frakciókat hívja meg, hanem a magyar nép által választott összes parlamenti képviselettel rendelkező ellenzéki pártot.
Mint ismert, Hadházy Ákos mai sajtótájékoztatóján azt nyilatkozta, hogy egyeztetést szeretne az ellenzéki frakciókkal a választási rendszer megváltoztatásáról.
Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke szerint a magyar illiberális rezsim leváltása szempontjából kulcsfontosságú a választási rendszer megváltoztatása. Az Együtt tavasszal már el is készítette az első átfogó ellenzéki javaslatot a magyar országgyűlési választási rendszer reformjára, amely arányos és tisztességes választást biztosítana.
Ennek érdekében Szigetvári Viktor arra kéri Hadházy Ákost, hogy hagyjon fel a parlamenti frakciók és a parlamenti képviselettel rendelkező pártok közötti különbségtétellel, hiszen mindkét esetben a magyar nép által választott képviselőkről van szó.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.