OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2016. augusztus 27., szombat 16:58

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. augusztus 27., szombat (OS) - Már a külhoni munkaerőt sem tudja megtartani Magyarország

        A Jobbik az elmúlt másfél évtized kormányai szegénységi bizonyítványának tartja, hogy míg az ezredfordulón tömegével áramlott hazánkba a szomszédos államokból érkező képzett magyar munkaerő, Magyarország szerepe mára kimerül egy tranzitországéban, ahol az állampolgárság megszerzése után könnyebben lehet nyugaton munkát vállalni.

A sajtóban több munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó cég beszámolói alapján megjelent átfogó írás visszaigazolja a Jobbik álláspontját. Miközben a kormány a munkaerő-piaci helyzet javulásáról beszél, a várt gazdasági növekedést egyre jobban fékezi a képzett munkaerő hiánya. A KSH adatai szerint az idei év első negyedében több mint 50 ezer állás maradt betöltetlenül, és a negatív tendencia a mérnökök, informatikusok és egészségügyi dolgozók után elérte a szakmunkások tömegét is.

A magyar exodus újabb szomorú fejezete, hogy míg a 2000-es évekig a magyarországi kivándorlást részben ellensúlyozta a külhoni magyarok beáramlása, az alacsony bérek és a rossz munkakörülmények miatt mára a külhoni magyarok is százezerével suhannak át az országon. A nemzetpolitikai szempontból eddig is káros folyamat tehát mostanra konkrét gazdasági válsággal fenyeget.

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.