OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. augusztus 28., vasárnap 10:48

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. augusztus 28., vasárnap (OS) - Európai újraegyesítés – reformjavaslatot visz Brüsszelbe az MSZP

    Mi, európai szocialisták sem szeretjük olyannak az Európai Uniót, mint amilyen most. Az EU jelen állapotában nem képes megválaszolni sem a kívülről, sem a belülről érkező, feszítő kihívásokat. Azonban míg Orbán Viktor és a hozzá hasonló nemzeti-populisták az Unió szétverésén dolgoznak, mi a felelős újraépítését, bölcs újraegyesítését akarjuk! Éppen ezért a Magyar Szocialista Párt egy átfogó, konkrét módosításokat tartalmazó uniós reformcsomagot készített, a vitairat tartalmát – amelyet a párt fórumai fognak végső formába önteni - a következő napokban fogjuk ismertetni az európai közösség vezetőivel.

Molnár Gyula, az MSZP újonnan megválasztott elnöke a héten Brüsszelbe látogat, hogy hivatalos tárgyaláson vegyen részt többek között az Európai Parlament elnökével, az Európai Bizottság több, fontos portfóliót irányító biztosával és a szociáldemokrata frakció meghatározó delegációvezetőivel. Értelmetlen szabadságharc és putyini forgatókönyv szerint végrehajtott destabilizáció helyett mi építeni akarunk, erős szövetségeinket még hatékonyabbá tenni: erről szól a 10+1 konkrét javaslatot megfogalmazó "European ReUnion" címet viselő, vagyis európai újraegyesítést szorgalmazó vitairatunk.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.