OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. augusztus 28., vasárnap 10:49

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. augusztus 28., vasárnap (OS) - Európai újraegyesítés – reformjavaslatot visz Brüsszelbe az MSZP

    Hazánk helye megkérdőjelezhetetlenül az Európai Unióban van, ezt az elmúlt több mint tíz év gyarapodása, eredményei és fejlesztései egyértelműen igazolják.  A Magyar Szocialista Pártnak jelentős szerepe volt abban, hogy felvételt nyertünk az európai közösségbe; hogy Magyarország megbecsült és értékes tagja lett az Európai Uniónak. Elkötelezettségünket és tagságunkat jelenleg valós veszély fenyegeti, a magyar kormány minden eszközzel azon dolgozik, hogy kivezesse hazánkat a felvilágosult közösségből. Nekünk, európai demokratáknak felelősségünk és feladatunk, hogy Magyarország tagja és része maradjon az európai szövetségnek, mert Magyarország biztonsága és jövője csakis egy erős és jól működő Unióban garantálható.

Ahhoz azonban, hogy közösségünk megerősödve kerüljön ki a mostani válságból, érdemi változtatásokra, például az intézményrendszer döntési szintjeinek átalakítására, integráltabb működésre, a népképviselet befolyásának növelésére, átfogó humán-befektetési tervre és a renitens tagállamokkal szembeni valós szankciókra van szükség. Mi erre teszünk javaslatot. Míg Orbán egy felforgató koalíció tagjaként átállni készül az újkori történelem legsötétebb oldalára, addig mi, felelős demokrataként az európai közösség megerősítését szorgalmazzuk. Orbán csak plakátokon üzenget Brüsszelnek, mi a konkrét és bölcs cselekvést választjuk.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.