OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2016. augusztus 29., hétfő 15:34

A Pallas Athéné Alapítványok közleménye
    Budapest, 2016. augusztus 29., hétfő (OS) -

    
     Tanévkezdés: 35 aktív pályázati kiírás a felsőoktatásban tanulóknak, kutatóknak

A Pallas Athéné Alapítványok a megalakulásuk óta eltelt két évben közel 3,6 milliárd forint értékben több mint 800 oktatási, kutatási, tudományos pályázatot támogattak. A 2016/2017-es tanévben is 35 aktív pályázati kiírás várja mindazon hallgatókat, kutatókat, doktoranduszokat és a tudományos munka iránt érdeklődő jelentkezőket, akik szeretnék tudásukat fejleszteni.

Az érdeklődő hazai és külhoni hallgatók, oktatók és intézmények a www.pallaspalyazat.hu oldalon, vagy az alapítványok honlapjain 35 aktív pályázati kiírás közül választhatnak. Az Alapítványok akár 2 millió forintig támogatják a PhD hallgatókat kutatásuk megvalósításában, külföldi tanulmányútjuk megszervezésében, valamint anyagi segítséget nyújtanak publikációk, könyvek megjelenésében is. Emellett maximum 5 millió forintig gazdasági, pénzügyi, innovációs témájú konferenciák megszervezésére is kérhető támogatás, valamint diákszervezeti, szakkollégiumi programok megvalósítására is. A pályázatok lehetőséget biztosítanak új tananyagok, tankönyvek elkészítéséhez valamint külföldi tankönyvek beszerzéséhez is.

Az Alapítványok működésük kezdete óta több mint 40 esetben támogatták a hazai és külhoni felsőoktatási intézményeket - 13 magyarországi és 6 külhoni intézményt - , összesen több mint 1 milliárd forint értékben. A támogatásokat jellemzően taneszközfejlesztésre, tanulmányi ösztöndíjak finanszírozására, valamint tanszékek projektjeinek támogatására fordították az intézmények.

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.