OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2016. szeptember 23., péntek 18:02

A Történelemoktatók Szakmai Egyesülete közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 23., péntek (OS) - Néhány nap múlva tartja bemutatkozó konferenciáját a Történelemoktatók Szakmai Egyesülete.

    A 2016 tavaszán alakult, a történelem tanításával bármilyen szinten (általános iskolától az egyetemig) foglalkozó oktatókat tömörítő új egyesület (TSzE) tisztelettel hív minden érdeklődőt bemutatkozó konferenciájára. A rendezvény tématikáját egyfelől az egyesület alapvető célja, a történelemoktatási kérdések átpolitizáltságtól mentes, szakmai vizsgálata határozta meg. Ennek megfelelően az első szekcióban Nánay Mihály, a TSzE elnöke ismerteti majd a szervezet céljait, rövid- és hosszú távú terveit, ezután pedig a résztvevők érdekes előadásokat hallhatnak a történelemoktatás és a kapcsolódó tanárképzés új kihívásairól és aktuális problémáiról, valamint a 2016 nyaráig kiadott kísérleti tankönyvekről, sorrendben Maruzsa Zoltán (elnök, Oktatási Hivatal), Kaposi József (főigazgató, OFI) és Borhegyi Péter (vezetőszerkesztő, OFI) tolmácsolásában.

A konferencia második része a 2015-ben meghirdetett GULAG–GUPVI Emlékévhez kapcsolódik. A téma neves szakértői – Stark Tamás, Bognár Zalán, Bank Barbara, Szakály Sándor, Majorszki András – előadásaikban és egy korábbi Szovjetunióba hurcolt fogollyal folytatott beszélgetés során elevenítik majd fel a szovjet munkatáborok szörnyűségeit, a Vörös Hadsereg megszállásának tragikus következményeit.

Az Egyesület minden érdeklődőt szeretettel vár! A részvétel egyesületi tagok számára ingyenes.

Bővebb információ:
www.tortenelemoktatok.hu
info@tortenelemoktatok.h
     Kiadó: Történelemoktatók Szakmai Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.