OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2016. szeptember 25., vasárnap 21:30

A(z) Északi Támpont Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 25., vasárnap (OS) - Józan Babák után a Gyalogakáccal dupláztak a civilek

    2015 után 2016-ban ismét egy az Északi Támpont Közhasznú Egyesület által készített kisfilm nyerte el a Fenntarthatósági Sajtódíjat Nagylátószög Kategóriában. A múlt évben a Karmák című filmsorozat Józan Babák című epizódját, az idei évben pedig a Miért nem? című filmsorozat A gyalogakác című epizódját ítélte a zsűri a legjobb munkának.

A díjazott film azt mutatja be ahogy a WWF Magyarország a tiszatarjáni hullámtér újszerű átalakításával számos társadalmi és gazdasági problémára adott sikeres választ. A WWF munkájának az eredményeként újjáéledt a terület, a település pénzt takarít meg, munkahelyeket teremtettek, és a klímaváltozás hatásaival szemben is ellenállóbb lett a környezet. A kisfilmet Nagy András szerkesztő, Tóth Bálint gyártásvezető, Hangyal Attila operatőr és V. Molnár István vágó készítették el.

- Nagyon szeretünk olyan zseniális civil ügyekről forgatni, mint amilyen például a WWF és Tiszatarján összefogása. És úgy látszik, hogy mások is szeretik ha ilyesmiről forgatunk. Bízunk benne, hogy ez a díj egy újabb mérföldkő lehet azon az úton, amely során más civil szervezeteket és felelős vállalatokat is hozzásegíthetünk, hogy a saját fenntarthatósági ügyüket országnak-világnak megmutassák. – foglalta össze gondolatait Tóth Bálint az Északi Támpont elnöke a díjjal kapcsolatban.

Bővebb információk és fotók:
http://eszakitampont.blog.hu/

A film: http://indavideo.hu/video/Miert_nem_Gyomnovenybol_energia
     Kiadó: Északi Támpont Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.