2024. április 20. szombat

2016. szeptember 29., csütörtök 13:36

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 29., csütörtök (OS) - Lebuktatta magát Simonka György fideszes képviselő az eltitkolt ingatlanával, az MSZP vizsgálatot kezdeményez

Az MSZP vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárást kezdeményez Simonka György ellen, mivel a fideszes országgyűlési képviselő több esetben is sajátjaként beszél egy olyan ingatlanról, amelyet nem szerepel a vagyonnyilatkozatában.

Az eltitkolt ingatlannal kapcsolatban Simonka György saját magát buktatta le: amikor ugyanis megjelent a hír, hogy házkutatást tartottak nála, a fideszes képviselő cáfolatként kiadott nyilatkozatában ő maga írta le: "Nem tartottak házkutatást újkígyósi ingatlanomban, az ezzel ellentétes híresztelések valótlanságot állítanak."
Ugyanezt a kijelentést Simonka György az RTL Klub 2016. szeptember 23-i Híradójában (https://youtu.be/HEZqOOZHooU) is megismételte. Ugyanott bejátszottak egy felvételt, amin a képviselő nem cáfolja, hogy az újkígyósi ingatlanban lakik a családjával.

A probléma csak az, hogy Simonka György vagyonnyilatkozatában nem szerepel semmilyen újkígyósi ingatlan.

Az MSZP szerint a fideszes Simonka Györgynek válaszolnia kell, hogy mikor szerezte az újkígyósi ingatlant, és miért titkolta ezt el a vagyonnyilatkozatában. Ha a fideszes képviselő erre nem ad világos és megnyugtató választ, felvetődik a gyanú, hogy az eltitkolt ingatlant a Mengyi Rolandot érintő korrupciós ügyben szerzett pénzből vásárolta.

MSZP

Bővebb információ: Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese