OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2016. szeptember 29., csütörtök 13:36

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 29., csütörtök (OS) - Lebuktatta magát Simonka György fideszes képviselő az eltitkolt ingatlanával, az MSZP vizsgálatot kezdeményez

    Az MSZP vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárást kezdeményez Simonka György ellen, mivel a fideszes országgyűlési képviselő több esetben is sajátjaként beszél egy olyan ingatlanról, amelyet nem szerepel a vagyonnyilatkozatában.

Az eltitkolt ingatlannal kapcsolatban Simonka György saját magát buktatta le: amikor ugyanis megjelent a hír, hogy házkutatást tartottak nála, a fideszes képviselő cáfolatként kiadott nyilatkozatában ő maga írta le: "Nem tartottak házkutatást újkígyósi ingatlanomban, az ezzel ellentétes híresztelések valótlanságot állítanak."
Ugyanezt a kijelentést Simonka György az RTL Klub 2016. szeptember 23-i Híradójában (https://youtu.be/HEZqOOZHooU) is megismételte. Ugyanott bejátszottak egy felvételt, amin a képviselő nem cáfolja, hogy az újkígyósi ingatlanban lakik a családjával.

A probléma csak az, hogy Simonka György vagyonnyilatkozatában nem szerepel semmilyen újkígyósi ingatlan.

Az MSZP szerint a fideszes Simonka Györgynek válaszolnia kell, hogy mikor szerezte az újkígyósi ingatlant, és miért titkolta ezt el a vagyonnyilatkozatában. Ha a fideszes képviselő erre nem ad világos és megnyugtató választ, felvetődik a gyanú, hogy az eltitkolt ingatlant a Mengyi Rolandot érintő korrupciós ügyben szerzett pénzből vásárolta.

MSZP

Bővebb információ: Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.