OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2016. szeptember 29., csütörtök 15:38

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 29., csütörtök (OS) - Fejetlenség az elektromos autók támogatása körül -

    Miközben a kormány még idén két milliárd forintot szán elektromos autók vásárlásának támogatására, addig az egész rendszer működtetéséhez szükséges töltőhálózat országos fejlesztését még csupán most kezdik meg. Az átgondolatlansága miatt joggal merül fel a gyanú, hogy a kormány célja nem a környezetkímélő technológia elterjesztése, hanem az erre fordítható Uniós források lenyúlása.

A Magyar Nemzetben megjelent információk szerint a kormány idén kétmilliárd forinttal támogatja magánszemélyek, cégek és intézmények elektromos autó beszerzéseit, de félő, hogy ez nem lesz másra elég, minthogy a gazdasági hátország néhány szereplője olcsóbban tud autókat vásárolni. A mindennapi használathoz szükséges országos töltőhálózat ugyanis még nem épült ki, és a legolcsóbb elektromos autó is milliókba kerül, így a lakosság széles rétegei számára ezek a támogatások elérhetetlenek lesznek.

Az LMP szerint az elektromos autók hazai elterjesztése fontosabb annál, minthogy a kormány egy átgondolatlan látványprojektet és néhány, a gazdasági holdudvar által lenyúlható milliárdot szánjon a projektre. Az erre szolgáló uniós források helyes felhasználásával egyszerre lehetne magyar vállalkozásokat támogatni, erősíteni a hazai K+F tevékenységet, növelni az energiafüggetlenséget és tenni az élhetőbb környezetért.

Gál József,
az LMP szóvivője


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.