OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. szeptember 29., csütörtök 17:16

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. szeptember 29., csütörtök (OS) -

    A kismartoni székhelyű Esterházy Magánalapítvány ESTÖRI elnevezésű kreatív történelmi tanulmányi versenyét a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára hirdeti meg, a megmérettetés teljes költségét a szervezet állja. A 2016/2017-es tanév témakiírása: Az Esterházy család – egy kivételes karrier a 17. században.
A verseny célja, hogy a tanulók önálló ismeretszerzés, kutatás segítségével megismerjék az Esterházy család történetét, Magyarország történelmét, a korszak kultúráját és életmódját. A verseny kiemelt feladatának tekinti, hogy olyan új irányvonalat mutasson, mely teret enged a fiatalok kreativitásának, ezért fontos szerepet kapnak a modern infokommunikációs eszközök is az egyes feladatok megoldásában.
A csapatok nevezése szeptember 27-től október 24-ig online módon, díjmentesen történik a www.estori.hu regisztrációs felületen.

Az alapítvány az első hatvan regisztrált kapcsolattartó tanár számára október 12-én és 13-án tanulmányi utat szervez Ausztriába, - az Esterházy családhoz kapcsolódó helyszínekre - Eisenstadtba és Fraknó várába.

A versenyről készült rövid videó az alábbi linken tekinthető meg.

https://youtu.be/3BpYQfkuudI

További információ:
E-mail: info@estori.hu
Web: www.estori.hu
Facebook: https://www.facebook.com/estoriverseny
Instagram: https://www.instagram.com/estoriverseny/
Youtube: Estöri Verseny

     Kiadó: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.