OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. szeptember 30., péntek 16:39

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 30., péntek (OS) - Csepreghy Nándor: Brüsszel zsarolni próbál a népszavazás előtt

    A politikai nyomásgyakorlás részének tekinti a Miniszterelnökség miniszterhelyettese a Portfolio ma reggeli cikkében leírtakat. Az írás szerint az Európai Bizottság illetékesei azt közölték a magyar hatóságokkal, hogy ne küldjük ki a szállítói előleg rendszerben keletkezett számlákat Brüsszelbe, mert úgysem fogják azokat kifizetni. Csepreghy Nándor szerint nem véletlen, hogy ez az információ éppen az október 2-i népszavazás előtt pár nappal látott napvilágot.

Brüsszel ugyanis már többször kilátásba helyezte, hogy csökkentené azoknak a tagállamoknak jutó európai uniós forrásokat, akik nem hajlandóak bevándorlókat befogadni. A Portfolio cikkében leírtak ebbe a sorba illeszkednek.

Az Európai Bizottság ráadásul ismételten túlterjeszkedik a hatáskörén, hiszen többek között egy olyan gyakorlatot kritizál, amely nincs is uniós jogszabályokban rögzítve. Az Európai Unió több országában valóban az elnyert támogatás legfeljebb 30 százalékát lehet szállítói előlegként kifizetni, hazánk viszont 50 százalékra is lehetőséget ad, amelyet egyébként semmilyen uniós jogszabály nem tilt. Mindez javíthatja a magyar vállalkozások versenyképességét, ám Brüsszelnek úgy tűnik, ez sem tetszik.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.