OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. október 20., csütörtök 10:11

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. október 20., csütörtök (OS) - Óriási beégés a busztender megsemmisítése

    A 3-as metró állapota tarthatatlan. Nincs olyan, a metró jelenlegi állapotát ismerő szereplő, aki vitatná az azonnali metrófelújítás szükségességét. Magyarországot és Budapestet immáron 6 éve a Fidesz vezeti. Fideszes a kormány és a városvezetés is, ehhez képest hat éve nem történt semmi az ügyben. A 3-as metró felújításának idejére kiírt buszbeszerzési tendert most megsemmisítették, ezzel pedig ki tudja mennyi ideig húzódik tovább a város egyik legforgalmasabb közösségi közlekedési útvonalának felújítása.

A hírek szerint különféle fideszes érdekcsoportok marakodása áll a háttérben. Cikkek, hírek keringenek az érintettekről, hol Tarlós István főpolgármestert vagy Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert, hol a Habony-Rogán párost emlegetik, akik miatt nem halad az ügy.
Végtelenül elszomorító, ha akár csak a fele igaz annak, hogy Fidesz-közeli emberek vitája miatt húzódik a napi 400,000 ember utazását kiszolgáló metróvonal felújítása.

Az sem számít, hogy épp melyik fideszes miatt nincs felújítás. A Fidesz felelős az ügy elhúzódásáért. A Fidesz felel azért, hogy arra is képtelenek, hogy 150 buszt beszerezzenek a felújítás idejére. Azért is, hogy 2017-ben Budapest úgy rendez vizes világbajnokságot, hogy nem jár majd a 3-as metró – a világbajnokság közelében futó metró –, és most, bő fél évvel korábban még a buszok sem biztosak.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.