OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2016. október 21., péntek 13:02

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. október 21., péntek (OS) -

    Ezt a kormány szakértői által kidolgozott, a végzettség nélküli iskolaelhagyók problémájának a kezelésére szolgáló cselekvési terv is megállapította, ami őszintén elemzi a kormány intézkedéseinek káros hatásait.

Szabó Szabolcs szerint olyan közoktatásra van szükség, amely mérsékli a családból hozott különbségeket, így segítve a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkózását. Olyan közoktatásra van szükség, ami nem kitaszítja a kisebb-nagyobb problémával küzdő gyerekeket, hanem érdemben segítséget nyújt nekik. Ezért javasolja az Együtt többek között az Erős kezdet program és a Befogadó iskola program bevezetését, mindenekelőtt pedig a tanköteles korhatár emelését.

Az Együtt felszólítja a kormányt, hogy foglalkozzon végre érdemben azzal a súlyos problémával, amit legnagyobb részben saját maga okozott. Itt az ideje, hogy a kormány hallgasson a saját szakemberei által megfogalmazottakra, hallgasson az általunk kidolgozott, a közoktatás megújításáról szóló "Fehér könyv" cselekvési javaslataira. Hallgasson végre a józan észre, a józan középút hangjára!
Haladéktalanul emeljék vissza a tankötelezettségi korhatárt!

Szabó Szabolcs
az Együtt országgyűlési képviselője
a Kulturális Bizottság tagja

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.