OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. október 22., szombat 11:36

Az Emmi - Sportért Felelős Államtitkárság közleménye (3. rész)
    Budapest, 2016. október 22., szombat (OS) - Magyarország sportcélú fejlesztései és beruházásai mellett a Budapest 2024 pályázatról is tárgyalt dr. Szabó Tünde Japánban

        A két ország közti sportkapcsolatok alapja a folyamatos együttműködés az EMMI partnerszervezeteivel, a Testnevelési Egyetemmel és a MOB-bal, mely által a magyar sportolók, sportszakemberek csereprogramokon, szakmai konzultációkon, konferenciákon vehetnek részt.
     Szabó Tünde gratulációját fejezte ki, kollégájának a 2020-as Tokiói olimpia előkészületei kapcsán. A hátralévő időszak fejlesztéseihez, feladataihoz pedig további sok sikert kívánt. Hirokazu Matsuno támogatásáról biztosította hazánkat a Budapest 2024 pályázat kapcsán.
     Az államtitkár asszony találkozott Martine Reicherts igazgatóasszonnyal is, az Európai Bizottság Oktatási – és Kulturális Főigazgatóságának képviselőjével, akivel a "sportbéli jó kormányzás" elméletéről és gyakorlati lehetőségeiről folytatott megbeszélést. Egyetértettek abban, hogy bár a sport területén a sportszervezetek hagyományosan az államtól függetlenül jönnek létre, ugyanakkor működésük, feladataik ellátása elképzelhetetlen az állami hozzájárulások és beruházási támogatások nélkül. A megbeszélés során Szabó Tünde a Budapest 2024 pályázatról is konzultált az Igazgatóasszonnyal.

     Kiadó: Emmi - Sportért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.