OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. október 25., kedd 07:17

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye
    Budapest, 2016. október 25., kedd (OS) - Szanyi Tibor az IronFX károsultak érdekében szólalt fel az Európai Parlamentben

    Szanyi Tibor, szocialista európai parlamenti képviselő az EP hétfői plenáris ülésén hívta fel az európai döntéshozók figyelmét a számos magyar kisbefektetőt is megkárosító IronFX brókercéget övező visszásságokra.

A ciprusi székhelyű vállalattól nem csak Magyarországon, de Európa- és világszerte is ügyfelek sokasága várja hónapok óta hiába a kifizetéseket. Rendes esetben egy hasonló gondokkal küzdő devizakereskedő céget a hatóságok felfüggesztenének, az IronFX viszont – bár a ciprusi tőzsdefelügyelet €350,000 bírság megfizetésére kötelezte ugyan, továbbra is folytathatja tevékenységét.

Korábban Szanyi Tibor kérésére az Európai Bizottság elmondta, hogy az ügy nagyságrendjére, valamint az súlyos vádakra való tekintettel felvette a kapcsolatot az illetékes tagállami hatósággal, hogy további információkat kérjen attól. "Ugyanakkor a Bizottság nem indíthat saját hatáskörében vizsgálatot. Éppen ezért tartom fontosnak, hogy az IronFX károsultak érdekét képviselve európai szinten gyakoroljak folyamatos nyomást az illetékes nemzeti és európai hatóságokra, hogy vizsgálják ki az esetet és tegyenek konkrét lépéseket az ügyfelek kártalanítása érdekében".

"A Quaestor ügy során az illetékes MNB és a kormány cserben hagyta a magyar kisbefektetőket. Ez még egyszer nem ismétlődhet meg. Kitartóan dolgozok azért, hogy európai szinten biztosítsuk a kisbefektetők védelmét" – hangsúlyozta a szocialista politikus.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.