OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. október 27., csütörtök 12:01

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. október 27., csütörtök (OS) - Szabaddá váló vita és állásfoglalás Mindszenty Józseffel kapcsolatban

    Mindszenty József bíboros abban az évszázadban vállalt fontos szerepet az egyházi és a világi közéletben egyaránt, amely bővelkedett olyan eseményekben, sorsfordulókban, amelyekkel szemben az erkölcsös ember nem maradhatott semleges – jelentette ki Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára a hódmezővásárhelyi Emlékpontban. A Nemzeti Emlékezet Hete című programsorozatot idén tízedik alkalommal rendezik meg 2016. szeptember 21. és november 10-e között. Az október 27-ei az "Istenért, hazáért, szabadságért! Közelítések Mindszenty József életművéhez" című tudományos tanácskozáson a helyettes államtitkár hangsúlyozta: mint mindenki másnak, neki is döntenie kellett, hogyan viszonyul a tanácsköztársasághoz, a nácizmushoz, a nyilas mozgalomhoz, a német, majd szovjet megszálláshoz és a kommunista diktatúrához. Nem saját személyes érdekeit követve, hanem hite, elvei és a magyar nemzet boldogulásának szempontjaitól vezérelve foglalt állást e kérdésekben. Nem engedett sem a Lenin-fiúk, sem a nyilasok, sem az ÁVO fenyegetésének, nem törte meg sem fogság, sem kínzás, sem számkivetettség.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.