OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. október 27., csütörtök 12:08

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2016. október 27., csütörtök (OS) - DK: Ha egy újságíró leírja az igazságot, feljelentik – Vlagyimir Putyin büszke lehet Orbánra

    A Magyar Nemzeti Bank üzleti titok megsértése miatt tett feljelentést a Figyelő cikke miatt. A lap újságíróját azért hallgatták ki a rendőrségen, mert le merte írni, hogy illusztris társaság kezébe kerülhet az MKB Bank, amelyben ott van a Fidesz egyik oligarchája is.

Törökország és Oroszország már nem sokáig teljesít jobban hazánknál az illiberális "demokrácia" terén. Nálunk a hatalom még "csak" szerkesztőségeket ver szét (Origo), TV-ket vásárol fel (TV2), lapokat szüntet meg (Népszabadság) és újabban újságírókat fenyeget az igazságszolgáltatást felhasználva. Oroszországban nem megy ritkaságszámba az sem, hogy bebörtönzik vagy megöletik az újságírókat, így a hatalom örökös birtoklásának ösvénye már ki van jelölve fényes tekintetű vezetőnk előtt.

A Demokratikus Koalíció szerint Vlagyimir Putyin büszke lehet egyetlen európai tanítványára, Orbán Viktorra. A DK szerint mindig az önkény és a pártállami működés jellemzője, ha azért hurcolnak meg újságírókat, mert le merték írni az igazságot. A DK a Putyin előtt térdelő magyar jobboldallal szemben független, európai és demokratikus Magyarországot szeretne létrehozni, ahol nem az igazság, hanem a hazugság jár következményekkel. A DK országgyűlési képviselői továbbra is bojkottálni fogják az orbáni önkény parlamentjét; nem fogunk úgy tenni, mintha Magyarországon még demokrácia lenne.

Vadai Ágnes, alelnök

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.