OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. október 27., csütörtök 12:59

A Nemzeti Örökség Intézetének közleménye
    Budapest, 2016. október 27., csütörtök (OS) - A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) újranyitja a Salgótarjáni Utcai Zsidó Temetőt 2016. október 27-én.

    A temető vagyonkezelését és üzemeltetését végző NÖRI főigazgatója, Radnainé dr. Fogarasi Katalin 2016 májusában a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (MAZSIHISZ) elnökével, Heisler Andrással közösen jelentette be a sírkert ideiglenes lezárását annak baleset- és életveszélyes állapota miatt.

A lezárást követően a temetőben megtörtént a főbb útvonalak megtisztítása, valamint azon feltételek megteremtése, amelyek lehetőséget biztosítanak a további műszaki bejárásokra és felmérésekre. A helyreállítási munkák első fázisa után a kijelölt útvonalakon ismét látogatható Magyarország egyik páratlan értékű, műemlékileg teljes egészében védett temetője.

     Kiadó: Nemzeti Örökség Intézete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.