OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2016. október 28., péntek 15:16

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2016. október 28., péntek (OS) - Tarlós nem látja a fától az erdőt? - Tarlós István tegnap bejelentette, hogy "Tízezer új fát Budapestre! címmel faültetési programot indít a Fővárosi Önkormányzat. A Párbeszéd üdvözli, hogy a főpolgármesternek eszébe jutottak a főváros katasztrofális zöldfelület mutatói, de reméli, hogy továbbmegy a reklámcélú bejelentésnél, és a nagy faültetési programot nem 3000 idős fa kivágásával kezdi.

    A városligeti múzeum projekt, az Orczy kerti építkezés, a József nádor téri mélygarázs, a Dráva utcai fejlesztés vagy a Római-parti mobilgát őrült terve mind már megtörtént, vagy a jövőben tervezett budapesti fakivágást jelent. A főváros tervei szerint még mindig legalább 3000 idős fa van veszélyben, amelyek kiterjedt lombkoronájukkal javítják a városi klímát, tisztítják a levegőt és pihenési lehetőséget teremtenek a budapestiek számára. A frissen elültetett facsemeték nem tudják gyorsan pótolni a nagy felületet érintő, tömeges fairtást, miközben egyre nő a légúti megbetegedések aránya a rossz városi levegő miatt.
Az önmagában 1500 fa pusztulásával fenyegető Római-parti mobilgátról pedig időközben az is kiderült, hogy talán egy nagyszabású, Garancsi Istvánhoz köthető ingatlanspekuláció része.
A Párbeszéd szerint Tarlós Istvánnak azonnal le kell állítani az értelmetlen, rengeteg közpénzt felemésztő, nagyarányú fairtást jelentő projekteket, és a helyi lakosság bevonásával a zöldfelület megőrzésén és a meglévő fák állapotának javításán kell dolgoznia.

Szabó Rebeka, szakpolitikus
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.