OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. november 6., vasárnap 14:31

A Gyermekétkeztetési Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. november 6., vasárnap (OS) -

    Kromek Henriett adatrögzítőként került a szervezethez, de hamar kitűnt elkötelezettségével, munkabírásával. Hamarosan lehetőséget kapott arra, hogy ötletét megvalósítva országos főzőversenyt szervezhessen szegény gyermekeknek, ahol az étel mellé kulturális program is járt. Ebből hagyomány lett.  A lelkesedését máig is őrző új elnök az utóbbi két évben az alapítvány operatív igazgatójaként végezte munkáját. Tervei között szerepel, hogy országos hálózatot hozzon létre, valóságos mozgalommá tegye, hogy a szegény gyermekeknek élelmiszert juttassanak azok, akik tehetik. Olyan élelmiszert, amire a rászorulóknak szükségük van, hiszen – bármilyen meglepő - sok elhízott gyermek is éhező. A kenyér, tészta, krumpli, mértéktelenül sok zsír és cukor együtt sem tartalmazza a gyermekek fejlődéséhez szükséges tápanyagokat. Az új elnök szeretné nyilvánvalóvá tenni azt is, hogy az alultápláltság és a rossz egészségi állapot összefügg, ezeket együtt kell kezelni.
További információ:
Barát József, jozsef@gyea.hu; 30 370 5319

     Kiadó: Gyermekétkeztetési Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.