OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2016. november 8., kedd 10:26

A Menhely Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. november 8., kedd (OS) - A Menhely Alapítvány 2012 decemberében elhunyt munkatársa, Felkai Béla emlékére díjat alapított. A díj oklevelet és pénzjutalmat magába foglaló szakmai elismerés, melyre maguk az otthontalan emberek jelölik a nyertest. 2016-ben a díjat Matlári Ferenc, a Menhely Alapítvány szociális munkása kapta.

    Felkai Béla 1993-2012 között, haláláig a Menhely Alapítványnál dolgozott. Gazdája volt a Teajáratnak, majd a Krízisautónak, társa az utcán dolgozó szociális munkásoknak. Szerették a hajléktalan-ellátásban dolgozó kollégák, sokszor ő volt az összekötő kapocs a szakma különféle intézményei között, és szerették közvetlen munkatársai, mert mindig lehetett rá számítani. És szerették azok az emberek, akik érdekében télen-nyáron fáradhatatlanul rótta a főváros utcáit. Tudta, mi az a néhány szó, amellyel a törődés legjobban kifejezhető.

A díj abban egyedülálló, hogy azt otthontalan emberek jelölései alapján olyan szociális segítők (szociális munkások, utcai szociális munkások, szociális asszisztensek, technikai munkatársak, illetve önkéntesek) kaphatják meg, akik hajléktalanellátó intézményben dolgoznak, és kiemelkedően sokat tesznek ügyfeleikért.
A díj odaítéléséről – a jelölések alapján – a család képviselőjéből, az alapítvány képviselőjéből, egy külső munkatársból, illetve egy otthontalan emberből álló négytagú testület dönt.
A díjat idén Matlári Ferenc, a Menhely Alapítvány munkatársa nyerte el. Gratulálunk a nyertesnek és minden jelöltnek, köszönjük a leadott jelöléseket!
    
     Kiadó: Menhely Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.