OS Országos Sajtószolgálat
2022. augusztus 15. hétfő
Ismertető


2016. november 14., hétfő 13:51

A Budapesti Politechnikum Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. november 14., hétfő (OS) - A Közgazdasági Politechnikum Európai Emlékezet projektje az Európa a Polgárokért program támogatásával

    2016. október 10-én kezdődött a Budapesti Politechnikum Alapítvány fenntartásában működő Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium 18 hónapos Building Democratic Europe Together (Építsük együtt a demokratikus Európát) projektje, melyet 4 másik ország civil szervezeteivel - Jugend- & Kulturprojekt e.V. (Németország), Youthnet Hellas (Görögország), INBIE - Fundacja Instytut Badan i Innowacji w Edukacji (Lengyelország) és A.D.E.L. - Association for Development, Education and Labour (Szlovákia) – közösen valósít meg.

Az Európai Bizottság által finanszírozott projekt célja, hogy fiatalok bevonásával feldolgozza (videó interjúk, kérdőívek, kiállítások) és a következő rendezvényeken (konferenciák, kerekasztal beszélgetések, történelmi emlékhelyek és múzeumok meglátogatása, kulturális programok stb.) bemutassa a civil társadalom hozzájárulását a diktatúra bukásához és a demokráciába való átmenethez:
1. Németország, Drezda (2017. február) - az evangélikus egyház által támogatott civil megmozdulások az NDK-ban;
2. Lengyelország, Czestochowa (2017. június) – a Szolidaritás szakszervezeti mozgalom;
3. Görögország, Athén (2017. november) - egyetemi demonstrációk, sztrájkok;
4. Magyarország, Budapest (2018. március) – harc a sajtószabadságért, szamizdat + a katolikus egyház által támogatott civil megmozdulások Szlovákiában.

     Kiadó: Budapesti Politechnikum Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.