OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. november 29., kedd 16:58

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. november 29., kedd (OS) - Seszták Miklós megígérte: továbbra sem jár be a Parlamentbe -

    A Budapest-Belgrád vasútvonal kapcsán feltett kérdésekre érdemben nem válaszolt a miniszter. A hatástanulmányok titkosítására, a nem garantált forgalomra, a becsült 2400 éves megtérülési időre annyit tudott csak mondani: ezt távlatosan kell szemlélni, majd 5-10 év múlva térjünk vissza a kérdésre.

Az viszont már nem a mellébeszélés kategória, hogy állítása szerint a beruházást valamiféle "befektetők" állják, állami finanszírozás nincs benne. Ez konkrét hazugság: a projektet a magyar állam által felvett, tehát az adófizetők által fizetett, kamataival együtt 700 milliárdos hitelből fedezik.

Az LMP javasolja, hogy a kormány adja fel az egyébként is csak a féktelen globalizációt szolgáló beruházást, és fordítsa a 700 milliárdot sokkal hasznosabb dolgokra, például a 3-as metró felújítására vagy az olcsó megújuló energiák elterjesztésére.

Schmuck Erzsébet
frakcióvezető
    
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.