OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. november 29., kedd 18:02

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. november 29., kedd (OS) - Soltész Miklós: A Jobbik javaslata felelőtlen és komolytalan

    A Jobbik a szocialistákkal közösen nem szavazta meg az úgynevezett "Nők 40" programot 2010-ben, így nem támogatták a családokat, nem támogatták azokat a nőket, akik dolgoztak és gyermeket is neveltek - mondta Soltész Miklós a KDNP vezérszónoka, az Országgyűlésben a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásáról rendezett politikai vitanapon. Az államtitkár elmondta, hogy a Jobbik ezzel az anyák helytállását sem ismeri el, hiszen a "Nők 40" sokkal inkább családpolitikai intézkedés, mint nyugdíjpolitikai. Soltész Miklós elmondta, ezért is komolytalan a magát nemzetinek mondó párt mostani javaslata, hiszen korábban nem szavazták meg azt az intézkedést, aminek köszönhetően mára 180 ezer nő tudott nyugdíjba menni, a Jobbik velük nem törődött volna. Másfelől viszont felelőtlen is a javaslatuk, mert nem ismerik a gazdasági hatását, fogalmazott a vezérszónoki felszólalás során a politikus.
Elmondta, a szocialista-liberális kormányok nyolc évig rombolták a nyugdíjrendszert, 2010-ben az összeomlás szélen állt a nyugdíjkassza, az egekben volt az államadósság. Ha a kötelező magánnyugdíj intézménye fennmaradt volna, akkor 2016-ban már 520 milliárd forint hiányzott volna a nyugdíjrendszerből. A szocialisták a nyugdíjak értékállóságát sem tudták megőrizni, a nyugdíjemelést is csak az ország eladósításából tudták finanszírozni.
     Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.