OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. november 29., kedd 18:38

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. november 29., kedd (OS) - Támogatási lehetőség a zöldhulladékok égetésének visszaszorítására

    Gyakran tisztább a nagyobb városok levegője, mint a kis településeké, ahol a zöld hulladék égetése és a háztartási fűtés nagymértékben szennyezi a levegőt – mondta Dobi Bálint a Földművelésügyi Minisztérium főosztályvezetője a zöld hulladékok égetésének visszaszorítása kapcsán megtartott sajtótájékoztatón.
Dobi Bálint elmondta: A zöld hulladékok elégetése jelentősen rontja a levegő minőségét, a káros anyagok pedig a tüdőbe kerülve légúti irritációt, szív és érrendszeri zavarokat okozhatnak. A Földművelésügyi Minisztérium ennek érdekében létre hozta a Fűts okosan! kampányt, aminek célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a fűtési szezon kezdetén egyes szilárd tüzelőanyagok használatának veszélyeire, a lakossági hulladékégetés tilalmára és káros hatásaira.
A mostani kezdeményezés ennek a folytatása, melynek célja, hogy az önkormányzatokat a közterületek, közutak folyamatos faápolási, karbantartási munkáinak melléktermékeként egész évben keletkezett zöldhulladékok ágaprító használatával megvalósuló gazdaságos, környezetkímélő módon történő fűtési célú, vagy bizonyos esetekben komposztként történő hasznosítására ösztönözze – hangsúlyozta a főosztályvezető.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.