OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. december 2., péntek 14:08

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. december 2., péntek (OS) -

    Ez évben a fórumsorozat tematikája kiegészült a Nemzeti Művelődési Intézet hagyomány, érték, helyi termék, mint büszkeségeink, valamint a Nemzeti Parki Termék védjegy bemutatásával is. A védjegyrendszer a térségi szereplőkkel való együttműködés erősítését hivatott szolgálni. A Nemzeti Park Termék védjegy használatát olyan szolgáltatók vagy termelők nyerhetik el, akik védett természeti, vagy Natura 2000 területeken állítják elő terméküket vagy nyújtják szolgáltatásukat, és megfelelnek a tanúsítványi feltételeknek. A védjegy garanciát jelent a vásárlók számára, hogy a megvásárolt termék, igénybe vett szolgáltatás valóban az adott régióból származik, környezetkímélő módón állították elő, jó minőségű, és az adott területhez közvetlenül kapcsolódik. Jelenleg 158 gazdálkodó több mint 600 terméke viseli méltón a jelölést.
Az államtitkár zárógondolatai között arról beszélt, hogy 2017 szeptemberében 78. alkalommal nyitja meg kapuit az Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár, amelynek koncepciója ezúttal a kistájakra koncentrál. Zsigó Róbert kiemelte: az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárság ezúttal is meghirdeti az OMÉK Helyi Termék Díj pályázatát.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.