OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2016. december 2., péntek 14:12

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. december 2., péntek (OS) - A délvidéki Magyar Mozgalom vezetőit fogadta Vona Gábor és Szávay István

    A megbeszélésen számos olyan téma is terítékre került, amely a vajdasági magyar–magyar és a határokon átívelő magyar–magyar kapcsolatok vonatkozásában is időszerű. Ilyen például a vajdasági magyar felsőoktatás helyzete, amely az érintett egyetemi oktatók szerint is veszélybe kerülhet azáltal, hogy magyarországi felsőoktatási intézmények kihelyezett tagozatai kezdenének el működni Szerbiában, tovább serkentve ezzel az agyelszívást.

A találkozó során a Magyar Mozgalom társelnökei átadták vendéglátóiknak azt a jegyzéket, amely azoknak a személyeknek az (egyre bővülő) listáját tartalmazza, akik a VMSZ bosszúhadjáratának estek áldozatul, véleményük vagy a Magyar Mozgalomban vállalt aktív szerepük miatt.

A találkozónak az is aktualitást adott, hogy ugyanazon a napon, december 1-jén tartotta meg idei rendes ülését a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT), amelyre legitim szervezetként a Magyar Mozgalomnak és a VMDK-nak is meghívást kellett volna kapnia. Szávay István ezt a diszkriminációt szóvá is tette a MÁÉRT ülésén, illetve az azt követő sajtótájékoztatóján is.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.