OS Országos Sajtószolgálat
2018. május 21. hétfő
Ismertető


2017. január 3., kedd 09:11

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye
    Budapest, 2017. január 3., kedd (OS) - 1,1 milliárd forintért adtak el elővételes sztrádabérleteket decemberben

    Minden előzetes várakozást meghaladó sikert hozott az új kényelmi szolgáltatás: 2016. december 8-tól az év végéig több mint 76 ezer darab 2017. évi országos és megyei autópálya-matricát vásároltak meg az autósok.

Az úthasználati jogosultságok ára ötödik éve változatlan, az éves matricákat tavaly decemberben először lehetett már az érvényességi idő kezdete előtt megváltani. A kereslet az utolsó egy-másfél hétben pörgött fel igazán, az elővásárlási lehetőség első két hetének mintegy 20 ezer darabjához képest az ünnepi időszakban közel háromszor több sztrádabérlet kelt el. Az elektronikus (mobiltelefonos vagy online) csatornák aránya kétszeresen haladta meg a rendes üzletmenetben megszokottat.

Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: "A szaktárca a rendkívül népszerűnek bizonyult elővásárlást 2017-ben akár a teljes december hónapra kiterjesztve elérhetővé teszi az autósok számára. A minisztérium a zökkenőmentes bevezetést segítő Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. és Nemzeti Mobilfizetési Zrt. bevonásával a jövőben is vizsgálja a szolgáltatások igénybe vételét megkönnyítő további informatikai fejlesztések lehetőségeit."

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2017. január 3.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.