OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. január 4., szerda 16:46

A Magyarországon Élő Kurdok Egyesületének (MÉKE) közleménye
    Budapest, 2017. január 4., szerda (OS) - Kakuk György nem csak magyar voltál, hanem igazi kurd is

    Miért haltál meg Gyuri?A kurdok legkedvesebb barátja, pótolhatatlan ember. Gyuri 27 éve foglalkozik a kurd kérdéssel  nem csak Irakban,hanem Törökországban is. Többször illegálisan is átment a kurdokhoz Törökországban, sokszor üldözőbe is vették a török rendőrök és mind ezt csak azért, hogy az igazságot a saját szemével lássa  és  a hazai sajtónak közvetíteni tudja a kurdok igazságos küzdelmét az életben maradásért. 1991 óta ismertem Őt,számos utazást szerveztem neki Kurdisztánba, legutóbb 2 hónappal ezelőtt és a következő január 15.-én lett volna, számos közös újságírói munkát végeztünk együtt. Sok mindenről beszélt nekem, a kurdokról, Kurdisztánról, a gerillákról, a vad kurdisztáni hegyekről és a Kurdisztán Munkás Pártról (PKK) is. Az utazásai során állandóan kapcsolatban volt velem, nehogy a török titkosszolgálatok merényletet szervezzenek ellene Törökországban vagy nehogy valami történjen vele Kurdisztánban a fronton. Legutolsó gazdag anyaga decemberben jelent meg a Magyar Narancsban a Kurdisztán Munkás Párt gerilláiról és a céljaikról. Hónapokkal ezelőtt Kurdisztánban ebédeltünk utoljára együtt Mosul környékén a Basiqa fronton. Dicsérte a finom kurd rizst és a pörköltet.Ott is rajtunk volt a sisak és a golyóálló mellény is. Épségben hazaértünk, de mégsem tudtunk, hogy békésen fog meghalni Budapesten.
Őszinte részvétünk a Családjának és a Szeretteinek.  
Továbbra is a szívünkben maradsz.
Hallo Raouf-kurd újságíró
     Kiadó: Magyarországon Élő Kurdok Egyesülete (MÉKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.