OS Országos Sajtószolgálat
2018. május 25. péntek
Ismertető


2017. január 11., szerda 13:37

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. január 11., szerda (OS) - Reagálás Hollik István tájékoztatójára: a Fidesz csak a saját családjainak teremtett jólétet

    A Fidesz az elmúlt hat évben a szakadék szélére vezette a magyar családokat, és most cinikusan azt mondják: mindenki léphet egyet előre. Orbánék csak saját maguknak teremtettek jólétet: az Orbán családnak, a Rogán családnak, a Lázár családnak, vagyis az urizáló fideszes elit családjainak, akik helikopterről nézik, hogyan zuhan bele Magyarország a szegénységbe.

A fideszes hazugságokkal szemben a valóság az, hogy az egyszülős családok csaknem kétharmada él szegénységben. A Fidesz-KDNP kormányzása alatt több mint 50%-kal nőtt a dolgozói szegénység, a 7 év alatti gyermekek, több mint 40%-a él nélkülözésben, Magyarország pedig a legfrissebb felmérések szerint Európa második legszegényebb országa lett.

A Fidesz büszke a családi adókedvezményre, de az igazság az, hogy ennél sokkal több az, amit elvesznek. Tavaly a szociális és családtámogatásokra az év első 11 hónapban 4,6%-kal kevesebbet költött a Fidesz, mint az előző év azonos időszakában. A családok támogatására fordított összeg 1,4%-kal volt kevesebb az egy évvel korábbinál. Ráadásul 2016 végén több tízmilliárd forintot vettek el a szociális területtől, a családok támogatásától.

A Fidesz szerint jó az, hogy hat és fél év alatt egyetlen fillért sem emelkedett sem a családi pótlék, sem az anyasági támogatás, sem a gyermekgondozási segély, sem pedig a gyermeknevelési támogatás.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.