OS Országos Sajtószolgálat
2018. május 25. péntek
Ismertető


2017. január 11., szerda 14:19

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. január 11., szerda (OS) - Haladéktalanul lépni kell a kéményseprés területén -

    Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívást tett közzé, hogy a rendkívüli hidegben is figyelni kell, mivel és hogyan fűtünk. Sokan élnek azonban annyira rossz anyagi körülmények között, akiknél már az egészséges és meleg környezet is luxusnak számít.

Ők nem azért nem fűtenek olyan tüzelőanyaggal, amely elégetésére az adott fűtőeszközt megtervezték, mert nem akarnak, hanem mert nem telik rá. A kormánynak többet kell tennie azért, hogy az emberek hozzájussanak a megfelelő minőségű és mennyiségű tüzelőanyaghoz, párhuzamosan pedig a kémények és fűtőberendezések vizsgálatát is biztosítania kell.

A lakossági kéményseprő-ipari szolgáltatás a kormányzati propaganda szerint ingyenessé vált, de valójában azt továbbra is az emberek fizetik, csak most a központi költségvetésen keresztül. Közben viszont a hírek szerint egyre tarthatatlanabb a helyzet az iparágban. Óriási a szakemberhiány azokon a területeken, ahol a katasztrófavédelem vette át ezt a szolgáltatást,így sok helyen elmaradhatott a kémények előírt menetrend szerinti vizsgálata. Ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy az elmúlt napokban megnőtt a kéménytüzek száma.

A helyzet kezelése nem tűr halasztást. A kormánynak haladéktalanul intézkednie kell annak érdekében, hogy megszűnjenek a kéményellenőrzések területén tapasztalható problémák. A katasztrófavédelem elégséges létszámmal és felszereltséggel lássa el a feladatot.

Gerstmár Ferenc
önkormányzati szakszóvivő

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.