OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. január 16., hétfő 15:13

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. január 16., hétfő (OS) - Nyílt levél a demokrata ellenzék támogatóihoz

    Bár Vona Gábor minden követ megmozgat, hogy elhitesse az emberekkel azt, hogy már nem a kisebbségek jogfosztására és megalázására épül politikájuk, a gyakorlat mégis mást mutat. Toroczkai László, a Jobbik alelnökének meleg- és iszlámellenes rendelete, a vecsési szervezet anitszemita kiállása nem peremjelenség, hanem szerves – mostanában rejteni próbált –  lényeges eleme a pártnak. A Jobbik alapjaiban és lényegénél fogva szélsőséges, rasszista, homofób és antiszemita párt. És nem más, mint Vona Gábor tette többek mellett azzá.

Lehet, hogy mára belátta, a magyar polgárok többsége elutasítja ezt a politikát, és így sosem nyerheti el a választók többségének bizalmát, de ettől még nem válik hitelessé a marketing-szempontokból elindított néppártosodás.
Ha Orbán Viktor leváltásának vágyán túl még valami összetartja a demokratikus oldalt, az éppen az, hogy elutasítjuk, amit Vona Gábor és a Jobbik képvisel a mai napig. Elutasítjuk a zsidóság megbélyegzését, a cigányok megalázását, a melegek kirekesztését. Elutasítjuk a gyengékkel szembeni agressziót és a felsőbbrendűséget hirdető nemzetpolitikát. Mi ugyanis őszintén és mindenek felett hiszünk az alapvető emberi jogokban, és hiszünk abban, hogy a szabadságjogok minden magyar állampolgárt megilletnek. Ebben korlátlan egyenlőségnek kell lennie. Ezek azok az értékek, amelyeket Vona Gábor és pártja folyamatosan a sárba tiport az elmúlt években.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.