OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2017. január 16., hétfő 15:13

A Magyar Liberális Párt közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. január 16., hétfő (OS) - Nyílt levél a demokrata ellenzék támogatóihoz

    A Jobbik azzal szerezte meg hírnevét, hogy frontális támadást intézett a tolerancia és a befogadás politikája ellen. A cigányság megfélemlítésére létrehozta a hírhedt Magyar Gárdát. Vezető politikusai melegítették fel az aljas vérvádat, gúnyolódtak a Dunába lőtt zsidók emlékén, ők követtek el számos kegyeletsértést, és listázták volna a zsidó politikusokat. A Jobbik a kirekesztő politikája és a keleti diktatúrák iránti vonzalmai miatt nem nemzeti, hanem a nyugati, polgári és demokratikus értékvilággal szemben alló párt, amely kormányra kerülve elődeihez hasonló nemzeti katasztrófát okozhatna.

Ezért nem foghatunk össze vele. Mert ha megtesszük, semmivel sem leszünk jobbak Orbán Viktornál, aki a nemzeti és keresztény Magyarország hamis jelszava alatt, a Jobbik számos programpontját megvalósítva építette fel a kiváltságosok illiberális államát. Ha összefogunk a Jobbikkal, korpa közé keveredünk.

Amikor 2018-ról beszélünk, meg kell értenünk, hogy a cél nem szentesítheti az eszközt. A szélsőjobboldallal való kiegyezés önmagunk megtagadását jelentené. Nem elég néhány cuki vizslás fénykép, egy protokoll-jókívánság Hanukára és a néppártosodosás mantrázása. Vona Gábor a mai napig nem kért bocsánatot azért, amit az elmúlt évtizedben tett. A mai napig nem követte meg mindazokat, akikbe ő és pártja belerúgott. A Jobbik ugyanaz a szélsőjobboldali párt, amelyik volt. Az átfestett, mosolygós cégér mögött a "boltban" ott a bakancs.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.