OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. január 18., szerda 12:29

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. január 18., szerda (OS) - DK: A Jobbik fizesse az rasszista tüntetése miatt kiszabott 6 és fél milliós büntetést

    A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága fejenként 11 ezer euró kártérítést ítélt meg két devecseri romának, akiket szélsőjobboldali tüntetők fenyegettek és dobáltak meg kövekkel 2012-ben, a rendőrség pedig nem lépett közbe.
A Jobbik alelnöke, Toroczkai László és több Jobbik-szimpatizáns is arról beszéltek Devecserben, hogy "a cigányok úgy szaporodnak, mint a patkányok", "ki kellene hajítani őket az országból", de az is jó lenne, ha "dögkutakban vagy akasztófán" végeznék. A strasbourgi emberi jogi bíróság a Magyar Államot büntette meg összesen 22 ezer euróval, azaz nagyjából 6 és fél millió forinttal.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy ne az adófizetők, hanem a Jobbik fizesse a rasszista tüntetése miatt kiszabott 6 és fél millió forintos büntetést! Ha a Jobbik politikusai és szimpatizánsai tartanak gyűlöletdemonstrációt, helyezik kilátásba a cigányok kiirtását és dobálnak meg romákat kövekkel, akkor a büntetést is a szélsőjobboldali párt fizesse!

Niedermüller Péter
alelnök, EP-képviselő
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.