OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. január 18., szerda 15:56

A Legfőbb Ügyészség közleménye
    Budapest, 2017. január 18., szerda (OS) - A határon átnyúló bűnözés elleni harcról, a büntető igazságszolgáltatásról, valamint a bűnüldöző szervek munkájának egyes területeken való összehangolásáról tárgyalt Dr. Polt Péter legfőbb ügyész Jurij Csajkával az Oroszországi Föderáció legfőbb ügyészével Moszkvában.

    A két ország legfőbb ügyésze 2017. január 12-én immár harmadik alkalommal írt alá együttműködési megállapodást. Először a 2009-2011, majd 2012-2013. évekre vonatkozólag tették ezt meg. A pozitív előzményekre tekintettel 2017-2018. évekre a többi közt a két ország bűnüldöző szervei munkájának összehangolásával kapcsolatos célokat tűztek ki, különös tekintettel a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelemre és a pénzmosás elleni harcra. Megállapodtak abban is, hogy egyeztetnek a büntetőeljárás egyszerűsítésére irányuló jogi eszközökről és a büntetés-végrehajtással, valamint a korrupciós bűncselekményekből származó vagyon visszaszerzésével kapcsolatos kérdésekről.
Dr. Polt Péter legfőbb ügyész az orosz kollégája meghívására vett részt az orosz ügyészség megalapításának 295. évfordulója alkalmából tartott ünnepi rendezvényen Moszkvában.

     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.