OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. január 18., szerda 17:03

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2017. január 18., szerda (OS) - Megkezdődött a Magyar Honvédség kiképző pilótáinak felkészítése a honvédség új típusú kiképző repülőgépeire

    A honvédelmi tárca a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében kiképző repülőgép állományát is megújítja.

Első körben két ZLIN Z-242L típusú kiképző és két ZLIN Z-143LSi típusú felderítő és futár repülőgépet szállít a Magyar Honvédség részére a 2016-os pályázaton győztes cseh ZLIN AIRCRAFT cég. Az új repülőgépek váltják az eddig használt Jak-52-es típusokat, és tervezetten 2017. március végéig érkeznek meg állomáshelyükre, a MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra.

Az új gépek üzemeltetésére és használatára való felkészülés már megkezdődött. A pilóták már elvégezték, míg a földi műszaki kiszolgáló személyzet jelenleg is részt vesz az elméleti felkészítésen Csehországban. A héten a kiképző pilóták gyakorlati felkészítése is kezdetét vette. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisnál folyó kiképzéshez – a beszerzésről szóló szerződés értelmében – a gyártó cég biztosít egy cseh lajstromjelű gyakorlógépet és oktató személyzetet. Ezáltal a Magyar Honvédség biztosítani tudja a folyamatosságot, hiszen kiképzett és felkészített katonák várják az új repülő eszközök megérkezését, amelyek így azonnal szolgálatba állhatnak.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.