OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. január 19., csütörtök 08:48

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. január 19., csütörtök (OS) -

    "Az ilyen indítványokat akadályozó kormányok - így a magyar is - egyben az igazságos adózás megteremtésének a gátjai. Az Orbán-kormány eddigi korrupció-gyanúval teli tevékenységét látva érthető, hogy semmilyen olyan lépést nem támogatnak, amely a haveroknak rossz lehet. Felszólítom azonban a kormányt, hogy haladéktalanul csatlakozzon a kezdeményezéshez, végre a magyar polgárok érdekeit is szem előtt tartva" - követelte a szocialista EP-képviselő.

A pénzügyi és gazdasági válság is megerősítette, hogy a pénzügyi ágazatnak méltányosabb módon kell hozzájárulnia az adóbevételekhez. Az FTT-ról szóló javaslat éppen erről szól: biztosítani kívánja a pénzügyi szektor hozzájárulását a válság költségeihez az értékpapír- és kötvénykereskedelemre, valamint a derivatív ügyletekre kivetett adón keresztül, illetve erősítené a piac stabilitását a spekulációk és a kockázatos, nem termelékeny pénzügyi tranzakciók visszafogásával.

"Egy erős és nagyra törő pénzügyi tranzakciós adó fontos szerepet töltene be az adóigazságosságért folytatott harcban. A FTT azonban csak úgy járulhat hozzá egy stabil pénzügyi piac kialakításához és végső soron az európai adóigazságosság megteremtéséhez, ha valós elkötelezettség áll mögötte" - húzta alá a szocialista politikus.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.