2024. április 20. szombat

2017. január 19., csütörtök 09:36

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. január 19., csütörtök (OS) -

A madárvilág kedvelőinek különös figyelmébe ajánljuk a "Madárgyűrűzés a Jági-tónál" rendezvényt, ahol a kihelyezett madáretetőknél hatalmas a sürgés-forgás, vagy a "Vadludak útján a Fertő-tájon" programot, hiszen a Fertő és Fertőzug szikes tavai fontos gyülekező- és telelőhelyei több ezer, a költőterületükről télen délre húzódó vadlúd és réce fajnak. Az "Északi madárvendégeink" túra a Biharugrai-halastavak mentén is izgalmas pillanatokat ígér.

A földtani értékek iránt érdeklődők biztosan maradandó élményeket szerezhetnek "Téli túra Jósvafőn" programon, ahol a Vass Imre-barlang egy szakasza is megtekinthető lesz. E barlangunk kiemelkedő értékét mutatja, hogy már 1958-ban védelem alá került, 1982 óta pedig fokozottan védett természeti érték, amit a képződmények gazdagsága, különleges tektonikai és hidrológiai viszonyai indokolnak. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park egy vidám időutazásra is buzdít az Eperjes-hegyi tanösvényen, ami 2015-ben az Év Földtani Értéke címet nyerhette el.

Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium