OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. január 19., csütörtök 09:36

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. január 19., csütörtök (OS) -

    A madárvilág kedvelőinek különös figyelmébe ajánljuk a "Madárgyűrűzés a Jági-tónál" rendezvényt, ahol a kihelyezett madáretetőknél hatalmas a sürgés-forgás, vagy a "Vadludak útján a Fertő-tájon" programot, hiszen a Fertő és Fertőzug szikes tavai fontos gyülekező- és telelőhelyei több ezer, a költőterületükről télen délre húzódó vadlúd és réce fajnak. Az "Északi madárvendégeink" túra a Biharugrai-halastavak mentén is izgalmas pillanatokat ígér.

A földtani értékek iránt érdeklődők biztosan maradandó élményeket szerezhetnek "Téli túra Jósvafőn" programon, ahol a Vass Imre-barlang egy szakasza is megtekinthető lesz. E barlangunk kiemelkedő értékét mutatja, hogy már 1958-ban védelem alá került, 1982 óta pedig fokozottan védett természeti érték, amit a képződmények gazdagsága, különleges tektonikai és hidrológiai viszonyai indokolnak. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park egy vidám időutazásra is buzdít az Eperjes-hegyi tanösvényen, ami 2015-ben az Év Földtani Értéke címet nyerhette el.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.