OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. január 19., csütörtök 14:35

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. január 19., csütörtök (OS) - NYÍLT LEVÉL Antonio Tajani az Európai Parlament elnöke Tisztelt Elnök Úr! A CÖF-CÖKA a Kárpát-medence jelentős magyar civil szervezete örömmel és várakozással értesült, hogy Önt, mint régóta tisztelt néppárti politikust az Európai Parlament elnökévé választottaAz elmúlt időben sokszor próbáltuk konstruktív és néha kritikus javaslatainkkal segíteni az Unió intézményeinek hatékonyságát, eredményességét. Sajnálatunkra a keveset mondó válaszok nem voltak kielégítőek. Ezt nemcsak a magyar polgárok, hanem láthatóan saját kezdeményezéseik kapcsán az Európa polgárai is kifogásolták.

    Az Unió és polgárai közötti együttműködés hatékonyságát kívánjuk optimálisabbá tenni azzal, hogy a 28 tagország szellemi honvédőit lengyel barátainkkal együtt mozgalomba szervezzük. Szeretnénk, ha hangunk elhallatszana Brüsszelig. Büszkék vagyunk arra, hogy nem teszünk egyebet, mint követjük az Uniót alapító atyák korszakalkotó iránymutatását. A nemzetek szuverenitásának ésszerű megtartása mellett újszerű közösségünk az eddiginél erőteljesebb civil összefogásra épül. Feladatunk a zsidó keresztény kultúrára támaszkodva fenntartani Európa 2000 éves hagyományos civilizációját.
A 21. század a rohanó világjelenségek korszaka. A társadalmat érintő kihívásokra az emberi sorskérdésekre a közjót figyelembe vevő gyors válaszokat kell adni. Az EP tiszteletre méltó feladata lehet a közvetett képviselői demokrácia mellett a polgárok közvetlen véleményének megfontolása és a megnyugtató válaszadás.

     Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.